Kundaliniyoga

vad är kundaliniyoga?

 Kundaliniyoga är en ursprunglig form av yoga. Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan kallas ofta vardagsyoga eftersom den bygger på enkla ”verktyg” som ska hjälpa dig att snabbt få kropp och själ i balans. Kundaliniyogan innehåller övningar som kan utföras av ALLA och som samtidigt är otroligt effektiva och snabbt ger resultat.

Det är en dynamisk form av yoga där vi använder oss av rörelser, ställningar, andning, mantran, avslappning och meditationer. Alla yogapass har ett bestämt syfte. Det finns exempelvis yogapass för att stärka ryggen, förbättra immunförsvaret eller för att balansera olika känslor. Kundaliniyoga stärker och bygger upp kroppen, släpper spänningar och hjälper dig att bli mer närvarande i vardagen. Det är en enkel teknik för att hantera vardagens påfrestningar och få ett liv fyllt med kraft, energi, balans och glädje.

Yogan görs utifrån dina unika förutsättningar. Ögonen är slutna och din upplevelse kommer inifrån.

Välkommen till oss för att skapa din egen upplevelse. 

 

 

 

yogapasset

Intoning”Ong namo guru dev namo” 

Betydelsen av mantrat är: Jag öppnar mig för universums inneboende intelligens och skaparkraft; jag öppnar mig för universums osynliga intelligens som för mig från mörker till ljus, från okunskap till visdom.

Uppvärming– Vi börjar yogastunden med att värma upp kroppen, hitta andetaget och landa i våra kroppar.

Kriya – I Kundaliniyoga är alla yogapass ”kriyas” färdigdesignade. Det finns ca 4500 yogapass och de alla skapar olika resultat och effekt. Utifrån vilken kurs du går får du uppleva de yogapass som temat handlar om.

Avslappning – Efter kriyan är det en avslappning som gör att vi kan integrera de goda effekterna av yogan.

Meditation – Efter avslappningen är kroppen och sinnet redo för meditation. Meditationen är alltid en del av ett kundaliniyogapass. Man kan meditera på många olika sätt. Det kan till exempel vara att man använder sig av en speciell andningsteknik, ett visst fokus, en mudra (handposition) eller  ett mantra. Meditation handlar om närvaro med det som är.

Uttoning ”Sat Nam” 

Betydels av mantrat : Varandet är min sanna identitet

Learn more

Email Lina info@yogamamma.se