Hem Yoga BarnYoga Events / Utbildningar Yogamamma.se Om oss Kontakt

Vad är barnyoga?

Barn- och Ungdomsyoga handlar om att leka fram yogan på ett kreativt och glädjefyllt sätt. Det handlar om att få vara och uttrycka den man är.

I Barn- och Ungdomsyogan använder vi oss av många olika komponenter som aktiverar alla våra sinnen. Yogalekar, yogaställningar, avslappning, meditation, massage, sång och andra kreativa övningar. Barn- och Ungdomsyoga ger en helhetsträning som är helt unik. Yogaövningarna stärker kroppen både utvändigt och invändigt. Yogan lägger grunden för kroppskännedom, rörlighet, balans, koordination och styrka. I övningarna lägger vi stort fokus på andningen som ger barnen ett lugn, avslappning och koncentration. Alla komponenter blandas och blir till en levande stund med många nya upptäckter för barnen.

De flesta aktiviteter som barn utövar idag är baserade på prestation. Yogan lägger istället stor vikt vid att barnen ska lära känna sig själva, samarbetsövningar, skapa självförtroende, stärka självkänslan och upptäcka sin egen potential. 

Varje barn uppmuntras utifrån sina egna förutsättningar och tonvikten ligger på upptäckarglädje.

Våra minsta Barnyogisar får följa med in i sagans förtrollande värld och göra yogaställningar med olika djurnamn. De större yogisarna gör mer avancerade yogapass.

© OMEGAHÄLSAN

Tel. +46 76 886 62 81

E-post: info@omegahalsan.se

Webbdesign av Insign.se